Rugăciune din adâncul mării, către Sfântul Nicolae

„Doamne, dacă este voia Ta cea sfântă, salvează-mă! Sfinte Nicolae, ajută-mă, nu vreau să mor!”

În Marea Egee, la cinci kilometri de insula Paros, s-a scufundat o corabie. Din cinci sute de pasageri, au pierit vreo optzeci. În întuneric, corabia s-a lovit de o stâncă. S-a făcut o spărtură mare, prin care a început să pătrundă apa. Căpitanul a dat comanda ca toţi pasagerii să părăsească vasul. Mulţi dintre ei dormeau. Luminile s-au stins. A început panica generală, fiecare grăbindu-se, după cum putea, să sară în apa învolburată.

Printre ei era şi o femeie de vreo 50 de ani. Neştiind să înoate, era cât pe ce să se înece. Ea însă nu voia să moară şi din toate puterile a început să strige: „Doamne, dacă este voia Ta cea sfântă, salvează-mă! Sfinte Nicolae, ajută-mă, nu vreau să mor!” Deodată s-a apropiat de ea o barcă. Cele cinci persoane care se găseau în ea cu greu au scos-o din apă.

Despre această minune, ea a povestit la o emisiune televizată. Astfel, telespectatorii au fost martori ai credinţei vii a acestei femei, a cărei rugăciune a ajuns până la Cer şi a primit ajutor grabnic de la Dumnezeu şi de la Sfântul Nicolae. (Evanghelia Legopoulu, Grecia)

(Noi minuni ale Sfântului Nicolae, Editura Sophia, București, 2004, pp. 198-199)

Ultimele din categorie