Viața veșnică, tema celei de-a V-a ediții a Întâlnirii tinerilor din Protopopiatul Botoșani

În data de 6 iulie 2021 a avut loc cea de-a V-a ediție a Întâlnirii tinerilor din Protopopiatul Botoșani. Întâlnirea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan de către Departamentul de Tineret al Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor în colaborare cu Protopopiatul Botoșani. Ca în fiecare an, întâlnirea propune o temă de reflecție în jurul căreia este structurată întreaga activitate, iar tema de anul acesta a fost „Viața veșnică – împlinirea eforturilor noastre”.

Dacă edițiile precedente se desfășurau pe parcursul a trei zile încărcate de activități, dezbateri, ateliere și jocuri, anul acesta, din cauza situației pandemice, întâlnirea a fost concentrată într-o singură zi, cu participarea unui număr limitat de persoane și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță recomandate.

Ziua a început la ora 7:30 cu primirea tuturor participanților la Biserica „Vovidenia” din oraș, acolo unde s-a săvârșit Sfânta Liturghie de un sobor de preoți în frunte cu Părintele Arhimandrit Nicodim Petre, Consilier al Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor și stareț al Mănăstirii Bucium. I-au fost alături Părintele Protopop Petru Fercal, Părintele Ioan Puiu, coordonator al Departamentului de Misiune pentru Tineret, Părintele Profesor Partenie Apostoaie, Paroh al Bisericii „Vovidenia” și gazdă a întâlnirii noastre, dar și alți opt preoți care au fost moderatori în cadrul zilei de 6 iulie. Răspunsurile la strană au fost date de tinerii participanți la această întâlnire alături de voluntari.

După micul dejun, Părintele Consilier Nicodim Petre a vorbit tinerilor în cadrul conferinței despre veșnicie și a răspuns întrebărilor acestora. După conferință, participanții s-au îndreptat către Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” însoțiți de către moderatori și voluntari, acolo unde s-au desfășurat două sesiuni de dezbateri pe marginea temei, împletite cu lecturări de texte scripturistice, povestioare și jocuri de cunoaștere.

Ziua s-a încheiat cu o sesiune de concluzii în plen și cu un moment artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Doina Costeștilor”.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, mulțumim tinerilor pentru participare și nădăjduim că a fost o întâlnire cu folos duhovnicesc, cu informații prețioase acumulate, cu multă bucurie și cu timp de calitate petrecut alături de tineri minunați.

De la același autor

Ultimele din categorie