(Video) Biserica „Sfântul Nicolae” din Hlipiceni a îmbrăcat veșmântul resfințirii  

15 Septembrie 2022 20:11  |  Evenimente
video:   Constantin Comici

Biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Hlipiceni, județul Botoșani, a fost resfințită joi, 15 septembrie, de un sobor de opt ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru a încununa acest moment, părtași la eveniment au fost reprezentanți ai autoritătilor locale, personalităti din lumea culturală, dar și o parte dintre preoții parohi, alături de stareţii şi stareţele de la mănăstirile din zonă.

Din soborul slujitor a mai făcut parte și Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, fiu, cetățean de onoare al comunei și eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Credincioșii care au participat la slujbă, s-au putut închina la racla cu mâna Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, adusă de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Visarion a rostit un cuvânt de învățătură, în care a subliniat importanța rugăciunii personale și a celei obștești în iconomia mântuirii noastre.

În continuare, PS Părinte Varlaam a dat citire mesajului transmis de către Părintele Patriarh Daniel.

În semn de apreciere a eforturilor și activității rodnice desfășurate în ultimii ani, părintele paroh Cristian Ferariu a fost hirotesit întru iconom stavrofor, primid crucea, bederniţa şi brâul roşu.

Ca o încununare a întregii activități pastorale, misionare și administrative, Părintele Ciprian Grădinaru, care s-a implicat activ în lucrările de restaurare a bisericii din Hlipiceni, a primit Crucea Patriarhală pentru clerici.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Constantin Comici

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și