(Video) După 31 de ani, Protoieria Pașcani are un nou protopop  

20 Ianuarie 2022 19:10  |  
video:   Adrian Sârbu

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent azi în Municipiul Pașcani, la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”, unde a prezidat conferința clericilor din protopopiat.

Principalul motiv al întâlnirii preoțești l-a reprezent numirea noului protoiereu de Pașcani, având în vedere că părintele Pavel Postolachi, cel care a condus protopopiatul de mai bine de 31 de ani, s-a pensionat.

În cuvântul rostit în debutul întâlnirii, IPS Părinte Mitropolit Teofan i-a mulțumit părintelui Pavel Postolachi pentru activitatea deosebită desfășurată, după care fostul protopop le-a adresat câteva cuvinte preoților pe care i-a păstorit vreme de trei decenii.

IPS Părinte Mitropolit Teofan i-a acordat părintelui Pavel Postolachi distincția „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei pentru clerici”. De asemenea, Elena-Silvia Postolachi, soția părintelui, a primit distincția „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei pentru mireni”.

Noul protopop este părintele Gheorghe Muraru, paroh la Biserica cu hramurile „Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil“ şi „Pogorârea Sfântului Duh“ - Pietrişurile din localitatea Costeşti.

Video pe aceeași temă

Video de Adrian Sârbu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și