(Video) Întâlnirea anuală a preoților de caritate din Arhiepisopia Iașilor  

16 Septembrie 2021 20:22  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

Joi, 16 septembrie 2021, la Mănăstirea Miclăușeni din județul Iași, a avut loc întâlnirea preoților de caritate din Arhiepiscopia Iașilor.

La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în mijlocul a numeroși preoți care activează în unitățile bugetare ale statului român: spitale, unități militare, penitenciare, cămine de bătrâni, școli speciale, ISU, aeroport.

Ziua a debutat prin slujirea Sfintei Liturghii la altarul de vară din incinta Mănăstirii.

În cadrul acesteia, preotul Pavel Antoce, de la penitenciarul Iași a fost hirotesit iconom stavrofor, primind de asemenea din partea Patriarhiei Române, alături de preotul Marcu Florin Lucian de la Penitenciarul Botoșani, o diplomă omagială.

În continuare, s-a desfășurat în aer liber o conferință, ce a început cu un cuvânt de învățătură al Părintelui Mitropolit.

Pe lângă întâlnirea cu Chiarhul și slujirea împreună a Sfintei Liturghii, marele câștig al evenimentului a fost întâlnirea preoților unii cu alții, schimbul de experiență și găsirea unor diferite soluții la problemele comune pe care le întâlnesc aceștia în slujirea lor pastorală specifică preoților de caritate.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Recomandările zilei

Citește și