(Video) Interviu din carantină, la „Ferestre către suflet“, cu părintele Ilarion Mâţă: Ajutăm împreună bunicii de la Hârja!

Emisiuni TV

(Video) Interviu din carantină, la „Ferestre către suflet“, cu părintele Ilarion Mâţă: Ajutăm împreună bunicii de la Hârja!

Suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români în Patriarhia Română şi, chiar de n-am fi, tot am povesti despre ce se petrece la Hârja, în judeţul Bacău, la Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“, unde milostenia face de aproape două decenii casă bună pentru oamenii lui Dumnezeu.

Căci aşa se numesc oamenii buni, plini de dragoste care îşi ajută semenii, mai ales pe cei neputincioşi: oamenii lui Dumnezeu. În urmă cu câteva zile a apărut în presă un apel al celor de la Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ intitulat Oamenii de la Hârja au nevoie de ajutorul nostru. Pentru a da glas acestui apel şi pentru a vorbi despre activitatea de îngrijire a bătrânilor şi nu numai care se desfăşoară la Hârja, îl avem invitat în emisiunea „Ferestre către suflet“ de astăzi, prin telefon, pe părintele Ilarion Mâţă, preşedintele Asociaţiei „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ - Hârja. Acesta ne-a povestit despre momentele grele prin care trec în această perioadă angajaţii şi bătrânii Centrului de la Hârja şi face un apel către cei care pot sprijini activitatea de îngrijire a beneficiarilor serviciilor sociale.

„Nu ştim cum vom ajunge şi noi“

O bătrână, de 88 de ani, împreună cu soţul ei, de 89 de ani, au sosit la poarta Asociaţiei de la Hârja. S-au deplasat cu autobuzul până acolo, având două sacoşe în mâini. Erau extrem de obosiţi şi cu lacrimi în ochi la poarta căminului. O continuare „demnă“ de presa tabloidă, vânătoare de click-uri, ar suna cam aşa: „Ce a urmat este cutremurător!“

Însă, urmarea a fost cât se poate de umană, înduioşătoare: „Vrem să ajutăm şi noi cu cât putem bătrânii de la Hârja, căci nu ştim cum vom ajunge şi noi, mai târziu, când n-o să putem să ne deplasăm şi o să avem nevoie. Nu avem pe nimeni şi ne-am hotărât să cumpărăm şi noi ceva pentru bătrânii aşezământului“.

La aproape 90 de ani, braţ la braţ, au venit să ajute alţi bătrâni...