(Video) Lucrările Simpozionului dedicat Sfântului Paisie Velicikovski continuă la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț  

14 Noiembrie 2022 18:10  |  Evenimente

Cea de-a doua zi a Simpozionului Internațional „Moştenirea spirituală şi culturală a Sfȃntului Paisie de la Neamț. 300 de ani de la naştere” a început la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.

Evenimentul academic a cuprins astăzi mai multe sesiuni simultane de comunicări organizate pe grupuri tematice în sălile de conferință disponibile la seminarul teologic.

Lucrările rezultate în urma Simpozionului vor fi publicate la Editura Doxologia. Acest volum va avea un impact deosebit pentru că va aduna ultimele cercetări de la nivel național și internațional referitoare la moștenirea culturală și spirituală a Sfântului Paisie de la Neamț.

În această seară, la Mănăstirea Neamț se va oficia slujba Privegherii, iar mâine dimineață, participanții simpozionului se vor ruga la Sfânta Liturghie săvârșită în cinstea Sfântului Paisie Velicicovschi.

Simpozionul Internațional „Moştenirea spirituală şi culturală a Sfȃntului Paisie de la Neamț. 300 de ani de la naştere (1722-2022)” este organizat de Arhiepiscopia Iașilor, prin Sectorul Cultural și Comunicații Media, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” și Mănăstirea Neamț, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, al Consiliului Județean Iași și al Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi”.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Recomandările zilei

Citește și