(Video) Slujbă arhierească la Maternitatea Cuza Vodă din Iași  

21 Aprilie 2021 21:49  |  Evenimente
video:   Bogdan Bulgariu,  Flavius Popa
despre:   Preot Dan Damaschin

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat în această după-amiază, 21 aprilie 2021, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, la Biserica Maternității Cuza Vodă din municipiul Iași.

Această slujbă de seară, specifică Postului Mare, se oficiază sub semnul pocăinței, la lumina lumânărilor.

La finalul slujbei, în semn de gratitudine pentru întreaga sa activitate social-filantropică, părintele Dan Damaschin a primit Crucea Patriarhală pentru clerici, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Părintele Dan Damaschin este, din anul 2005, preot misionar la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza-Vodă” Iaşi.

Implicat în nenumărate proiecte caritabile, părintele Damaschin coordonează Asociaţia „Glasul Vieţii” și, prin intermediul voluntarilor, oferă asistență și ajutor copiilor și mamelor care se află în diferite situații de risc.

Mii de copii din întreaga țară s-au bucurat de sprijinul și susținerea părintelui Dan Damaschin. Aceștia primesc, prin intermediul Asociaţiei „Glasul Vieţii”, rechizite, produse de igienă, haine, încălțăminte, alimente și jucării.

Crucea Patriarhală este cea mai înaltă distincție acordată de către Patriarhia Română. Acest ordin a fost instituit în anul 1925 de către Patriarhul Miron Cristea și se conferă clericilor și mirenilor deopotrivă.

 

Pentru a asculta predica Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, click aici

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și