Vindecarea unei demonizate ‒ Minunea Sfintei Cruci în insulele Fiji

Minuni - Vindecări - Vedenii

Vindecarea unei demonizate ‒ Minunea Sfintei Cruci în insulele Fiji

Atunci a scos o cruce ce avea înăuntrul ei o părticică din lemnul Sfintei Cruci și a început să o însemneze la față. Cu cât o însemna, cu atât mai mult ea zbiera. Într-un final, preotul a pus crucea pe gura copilei și imediat ea s-a liniștit.

În a doua cea mai mare insulă dintre insulele Fiji, Vanua Levu, responsabilul de misiune al insulei, părintele Varnava, împreună cu ieromanahul Sava, au vizitat spitalul orașului Labasa pentru a consola un bolnav.

În timp ce discutau cu cel în suferință, în alt colț al holului au auzit strigăte puternice, nefirești și, mirați de oribilul sunet, s-au îndreptat spre acel loc pentru a ajuta.

În celălalt salon au găsit o fată întinsă în pat, care își închidea ochii cu mâinile, își mișca capul în stânga și în dreapta și țipa într-un mod cutremurător. Asistentele, înfricoșate, stăteau fără să poată înțelege ce se întâmplă.

Părintele Sava s-a apropiat de o asistentă și i-a zis:

‒ Suntem de la Biserica Ortodoxă Greacă. Putem măcar să o însemnăm cu semnul Sfintei Cruci?

Atunci a scos o cruce ce avea înăuntrul ei o părticică din lemnul Sfintei Cruci a Domnului și a început să o însemneze la față. Cu cât o însemna, cu atât mai mult fata zbiera. Într-un final, preotul a pus crucea pe gura copilei și imediat ea s-a liniștit. Era cu siguranță demonizată și, prin puterea Sfintei Cruci, demonul plecase.

Evenimentul acesta ne-a amintit de cuvintele troparului: „Mare este puterea Crucii Tale, Doamne, că s-a înfipt în loc şi lucrează în lume” (Glas 3, Vineri seara, podobie).

Hristos a venit pe pământ și a fost răstignit pentru mântuirea întregii lumi. De aceea și puterea Cinstitei Cruci nu lucrează „limitat”, doar pentru creștinii ortodocși, ci se oferă fiecărui om care este căzut sub puterea lui satana.

Vindecarea fetei acesteia din insulele Fiji prin atingerea Cinstitei Cruci de gura ei, dar și credința părinților care s-au gândit să o însemneze în semnul Sfintei Cruci au fost cea mai bună predică pentru respectiva bolnavă, pentru rudele ei și pentru toți cei de față, care au fost martori ai acestei minuni.

Când Hristos spunea Ucenicilor Lui că va fi împreună cu ei atunci când vor propovădui Evanghelia Lui, exact acest lucru dădea de înțeles: prezența Lui vie, mărturisitoare prin înseși semnele și minunile văzute.

Prin urmare, misiunea creștin-ortodoxă o face Însuși Hristos, folosind ca „instrumente” ale Lui oameni simpli, pe părintele Varnava și pe monahul simplu Sava, ambii din insulele Fiji. Misiunea creștină nu este un subiect de înțelepciune lumească, ci de credință „lucrătoare prin iubire”.

(IPS Amfilohie, Mitropolit al Noii Zeelande)