Vizita decanului Facultății de Teologie, în Parohia „Sfânta Treime” din Cluj

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului

Vizita decanului Facultății de Teologie, în Parohia „Sfânta Treime” din Cluj

    • Vizita decanului Facultății de Teologie, în Parohia „Sfânta Treime” din Cluj
      Vizita decanului Facultății de Teologie, în Parohia „Sfânta Treime” din Cluj

      Vizita decanului Facultății de Teologie, în Parohia „Sfânta Treime” din Cluj

Zeci de credincioși ai Parohiei „Sfânta Treime” au petrecut o duminică specială la Biserica monument istoric situată pe strada Bisericii Ortodoxe, nr. 10. Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, a V-a din Postul Mare (17 aprilie 2016), a fost deosebită prin participarea, la Sfânta Liturghie, a decanului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, părintele prof. univ. dr. Vasile Stanciu. Alături de invitat, au oficiat Sfânta Liturghie părintele paroh Cristian Baciu și părintele Ioan Jeler.

„Iată ne-a ajutat bunul Dumnezeu să ajungem împreună în a cincea duminică din Postul Sfintelor Paști, răstimp în care am încercat, fiecare după puterile noastre, să urcăm câte o treaptă în acest lung drum al Golgotei spre Înviere. Din Evanghelia zilei de azi reiese un principiu care a făcut istorie, o întreagă concepție despre lume și despre viață, cum că o categorie de oameni sunt făcuți ca să stăpânească, iar altă categorie de oameni sunt făcuți să fie stăpâniți. Și acest principiu nou pe care Mântuitorul L-a adus prin aceste cuvinte nu doar că a făcut carieră și istorie ci a încercat să sădească în sufletele oamenilor ce înseamnă de fapt să fii primul și ce înseamnă de fapt să fii conducător. Înseamnă să fii slujitor al tuturor și să te consideri cel mai mic între toți”, a spus părintele decan Vasile Stanciu.

La finalul Sfintei Liturghii, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj a mulțumit întregii comunități a Parohiei „Sfânta Treime” pentru primirea și atmosfera deosebită în care a simțit nu doar duhul lui Dumnezeu ci și al marilor personalități care au trecut de-a lungul timpului prin acest loc istoric.

Părintele Vasile Stanciu l-a amintit astfel pe marele muzician Gheorghe Dima, întemeietorul Academiei de Muzică din Cluj, care în trecut făcea parte din comunitatea acestei parohii, încântându-i pe credincioși cu darul muzicii pe care i-l dăruise Dumnezeu.

Tradiția aceasta nu s-a oprit în timp, ci este continuată prin prezența în parohie a membrilor corului precum și a maestrului Gheorghe Roșu, profesor universitar al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. La rândul său, părintele paroh Cristian Baciu i-a mulțumit părintelui decan pentru vizita deosebită din această duminică, făcându-le cunoscută credincioșilor o parte din activitatea desfășurată de părintele Vasile Stanciu.

Sursa: radiorenasterea.ro

Citește despre: