Vizită pastorală în Fărășești, filie a parohiei Pietroasa
În Duminica a V-a după Rusalii Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a vizitat comunitatea de credincioși din filia Fărășești, din cadrul Protopopiatului Făget.
În primele ore ale dimineții Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat în mod tradițional de credincioșii parohiei alături de păstorii lor de suflete. Părintele protopop Bujor Păcurar a săvărșit Sfânta și Dumnezeiască Liturghie împreună cu clerici de la centrul eparhial, preoți de la parohiile învecinate și monahii din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei în prezența chiriarhului locului. Cu acest prilej a fost sfințită și o placă comemorativă, în amintirea eroilor din această localitate care au căzut pe câmpul de luptă pentru apărarea țării noastre și a credinței noastre strămoșești.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către chiriarh, care a subliniat importanța pericopei evanghelice din Duminica a V-a după Rusalii, când Mântuitorul Hristos a vindecat pe cei doi demonizați din ținutul Gadarei. Îndemnul adresat a fost acela de a-l avea întotdeauna pe Domnul Iisus aproape de noi, ca un vindecător de suflet și în noi, prin Însuși Trupul și Sângele Său și nimic din această viață să nu ne despartă de dragostea Sa dumnezeiască.
Preotul paroh Călin Beniamin Lazăr a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru binecuvântarea și îndemnul adresat credincioșilor de aici, căci după mai bine de 33 de ani un ierarh poposește în această comunitate, pentru a aduce pacea și lumina lui Hristos. Bucuria a fost una cu atât mai mare, cu cât chiriarhul a dat binecuvântarea pentru a se demara lucrările de pictură a bisericii cu hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, fiind în acest fel prima biserică ce va îmbrăca un veșmânt nou, de când Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a fost ales în înalta demnitate de Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului. În acest mod comunitatea de aici se va îmbogăți cu aproximativ 100 de veșnic rugători către Dumnezeu, sfinții acei pururea rugători și calzi mijlocitori către Dumnezeu.
Filia Fărășești aparține de parohia Pietroasa, se află la granița județului Timiș și se învecinează cu județele Caraș-Severin și Hunedoara; un loc deosebit de frumos, o grădină a raiului cum a fost numită de Părintele Mitropolit Ioan, un loc unde credincioșii sunt vecini cu Dumnezeu și unde îngerii sunt cei care o locuiesc. Biserica a fost construită între anii 1978-1982 pe temelia vechii biserici din încredințarea vrednicului de pomenire mitropolit Nicolae Corneanu, când Preasfințitul Timotei Lugojanul, actualmente Arhiepiscop al Aradului a oficiat slujba de sfințire a lăcașului de cult, unde până astăzi comunitatea de aici își poartă rugăciunile către bunul Dumnezeu.