Ziua Națională a României, marcată la Bălți printr-un spectacol

La Palatul municipal de Cultură Bălți a avut loc joi, 1 decembrie 2022, un spectacol dedicat Zilei Naționale a României.

Evenimentul s-a derulat cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, în colaborare cu Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din Bălți, reprezentată de către Mihail Verhovețchi, în calitate de preşedinte. Pe scenă au evoluat interpreți consacrați de pe ambele maluri ale Prutului: Constantin Bahrin, Maria Șalaru, Stela Melnic, Diamanta Paterău, Angela Ciochină, Dina Morari, Viorica Furtună, Valeriu Cebanu, Viorel Sârbu, Constantin Cibotaru și Remus Fandarac.

Potrivit Biroului de presă al Episcopiei de Bălţi, publicul numeros a fost încântat de către ansamblurile folclorice din Bălți „Doinița” și „Altița” și de către Ansamblul folcloric „Spic de grâu” din Bacău. Acompaniamentul a fost asigurat de către Orchestra de muzică populară „Barbu Lăutaru” de la Palatul municipal de Cultură Bălți, (conducător artistic - Mihail Verhovețchi).

PS Antonie a oferit la final Crucea Bălţenă, cea mai înaltă distincţie pentru mireni, interpretei Maria Șalaru și coordonatorului artistic al Orchestrei de muzică populară „Barbu Lăutaru”, Mihail Verhovețchi.

De la același autor

Ultimele din categorie