13 februarie: Ziua Mondială a Radioului

Pe 13 februarie este Ziua Mondială a Radioului, o zi aleasă în urmă cu nouă ani pentru a marca importanţa acestui mijloc de informare. Vă invităm să ascultaţi şi astăzi slujbele şi rugăciunile de suflet transmise în direct, de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pe Radio Doxologia.

Ziua Mondială a Radioului a fost proclamată în 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe Generale a UNESCO.

Obiectivele marcării acestei zile sunt de a sensibiliza publicul şi mass-media asupra importanţei radioului şi de a încuraja factorii de decizie să stabilească şi să ofere acces la informaţii prin radio, precum şi pentru a consolida reţeaua şi cooperarea internaţională între radiodifuzori. Radioul rămâne la nivel global cel mai accesat mijloc de informare, conform Agerpres.

Primul post de radio ortodox înfiinţat în ţara noastră este Radio Trinitas care a fost emis pentru prima dată în anul 1996, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Din 27 octombrie 2007, Radio Trinitas a devenit parte componentă a Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române și emite la nivel național pe 52 frecvenţe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvenţă via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT W2.

Radio Doxologia are emisie pe internet și oferă ascultătorilor, în direct, pe lângă slujbele de la Catedrala Mitropolitană din Iași, și transmisiuni ale unor evenimente cultural-bisericești. Radio Doxologia poate fi ascultat direct de pe portalul doxologia.ro, cât şi în player extern.

De la același autor

Ultimele din categorie