O nouă publicaţie la Editura „Mitropolia Olteniei”: „Teologie și viață isihastă în opera Sfântului Grigorie Palama”

10 Mai 2011 07:25 Arhiepiscopia Craiovei

De curând, a apărut la Editura Mitropolia Olteniei al doilea volum din seria „Studia Theologica”,  intitulat „Teologie și viață isihastă în opera Sfântului Grigorie Palama”.

 Lucrarea a fost publicată în urma simpozionului internaţional de teologie organizat în data de 11 noiembrie 2009 la Mănăstirea Tismana.

Lucrarea, tipărită cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a fost îngrijită şi coordonată de părintele conf. univ. dr. Picu Nelu Ocoleanu, titulatul catedrei de teologie Morală din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova și părintele asist. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan, cadru didactic la aceeaşi facultate. Cartea reuneşte lucrările susţinute în cadrul simpozionului internaţional cu titlul „Teologie şi viaţă isihastă în opera Sfântului Grigorie Palama“, organizat la Mănăstirea Tismana, în perioada 11 – 14 noiembrie 2009. Primul volum din această serie a avut ca titlul „Teologie și spiritualitate în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul” și a apărut la aceeași editură, în anul 2009.

sursa: mitropoliaolteniei.ro

Citește alte articole despre: simpozion, carte, isihie

Ultimele din categorie