În Catedrala mitropolitană din Sibiu s-a oficiat un parastas pentru mitropolitul Antonie Plămădeală

19 Ianuarie 2012 09:05 Arhiepiscopia Sibiului

Pentru prima dată în ultimii ani, preoţii din Protopopiatul Sibiu s-au întâlnit la Catedrala mitropolitană din Sibiu, împreună cu Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi cu Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Întâlnirea preoţilor din Sibiu şi împrejurimi a fost una festivă, menită să marcheze începutul de an. Dacă la marile sărbători preoţii sibieni vin la Catedrala mitropolitană pentru a oficia slujbe religioase festive, împreună cu ierarhii Mitropoliei Ardealului, sărbătoarea Sfântului Antonie cel Mare din acest an a fost o zi deosebită pentru preoţimea sibiană, slujind şi împărtăşindu-se din acelaşi potir la Sfântul Altar din inima Sibiului. În acelaşi timp, întâlnirea în cadrul liturgic a preoţilor sibieni a însemnat şi o exprimare a comuniunii şi a bucuriei prilejuite de canonizarea Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, întrucât la sărbătoarea proclamării ca sfânt şi la prima sa prăznuire pe 30 noiembrie 2011 preoţii sibieni nu au avut posibilitatea să liturghisească împreună.

La aproape şapte ani de la trecerea la Domnul a mitropolitului Antonie Plămădeală, ierarhii şi preoţii din Sibiu şi împrejurimi au găsit de cuviinţă a-l pomeni împreună pe cel care le-a fost părinte, duhovnic şi chiriarh. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a fost pomenit împreună cu alţi preoţi şi preotese adormiţi în Domnul, apoi a fost oficiată slujba Parastasului.

sursa: ziarullumina.ro

Citește alte articole despre: slujbă, pomenire

Ultimele din categorie