Teolog şi filosof de prestigiu internaţional în Episcopia Caransebeşului

În perioada 17-21 martie a.c., Episcopia Caransebeşului va fi vizitată de domnul profesor doctor Denis Villepelet, directorul Institutului Catolic din Paris.

În programul de vizită sunt incluse două conferinţe pe teme de cateheză creştină, una la Reşiţa, Vineri 18 martie, ora 18.00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean şi cea de a două la Caransebeş, duminică 20 martie ora 18.00, sala de festivităţi a Centrului eparhial.

Profesorul Denis Villepelet, doctor de filosofie şi teologie, este unul dintre cei mai importanţi membri ai comunităţii ştiinţifice teologice din Franţa. Fost director al Institutului Superior de Cateheză Pastorală (CPHI) la Institutul Catolic din Paris, el este în acest moment noul director al Institutului Superior de Teologie a Artelor al Facultăţii de Teologie şi Studii Religioase de la Institutul Catolic Paris. Autor al unei prodigioase activităţi ştiinţifice, manifestată prin excelentel opere precum: Les défis de la transmission dans un monde complexe (2009), Risquer la foi dans nos sociétés (2005) şi L'avenir de la catéchèse (2003). Denis Villepelet este cel mai renumit cercetător actual în Catehetică şi în problema transmiterii/propovăduirii printr-o hermeneutică modernă şi în acelaşi timp fidelă Tradiţie Bisericii. Avem astfel, o oportunitate unică de a vedea un specialist pe "cateheză şi transmiterea credinţei".

La susţinerea vizitei în Episcopia Caransebeşului au participat următoarele instituţii: Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa, Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa şi Direcţia judeţeană de Cultură, Culte şi Patrimoniu Caraş-Severin.

Cele două conferinţe se vor desfăşura cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, iar duminică 20 martie, chiriarhul va fi prezent la conferinţa ce va avea loc în sala de festivităţi a Centrului Eparhial.

sursa: episcopiacaransebesului.ro

Citește alte articole despre: conferință, teolog, cateheză, filosof

Ultimele din categorie