Arhiepiscopia Bucureştilor: Asistență pentru persoanele aflate în dificultate (Comunicat de presă)

30 Martie 2020 14:36 Arhiepiscopia Bucureştilor

Încă de la începutul programului de asistență la domiciliu a persoanelor aflate în dificultate (18 martie 2020), au fost distribuite aproximativ 900 de porții cu hrană caldă, în valoare de 15.000 lei.

Acestea sunt în cea mai mare parte persoane vârstnice, persoane cu handicap sau mame singure care au în întreținere unul sau mai mulți copii. Mâncarea este asigurată de cele șase Protoierii ale Capitalei prin efortul susținut al personalului de la cantinele sociale ale filialelor Asociației Diaconia.

Totodată, au fost achiziționate 5.000 de cărți de Rugăciuni la vreme de boală și necaz, în valoare de 6.500 lei, care au fost distribuite la Spitalul Clinic Colentina, Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, Spitalul Clinic Gheorghe Polizu, Institutul Național de Endocrinologie C.I. Parhon, pentru a fi oferite atât bolnavilor cât și personalului medical, precum și, prin intermediul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, persoanelor care primesc ajutor hrană caldă la domiciliu, de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

De asemenea, un număr de 2.000 sticle (2 litri) de apă plată Izvorul Alb, în valoare de 5.000 lei, au fost oferite spitalelor Matei Balș și Victor Babeș.

Consilier,
Pr. Ionuț Tutea
SECTORUL SOCIAL-FILANTROPIC ȘI MISIONAR al Arhiepiscopiei Bucureştilor

Ultimele din categorie