Programul liturgic special în prima săptămână a Postului Mare, în Cetatea Băniei

15 Martie 2016 14:55 Arhiepiscopia Craiovei

Săptămâna duhovnicească din Postul Sfintelor Paşti a început luni, 14 martie 2016, în Craiova.

După cum a precizat protosinghelul Vladimir Dărângă, Eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Craiova, programul slujbelor din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti va fi următorul:

- la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, precum şi la paraclisele mitropolitane din municipiul Craiova, slujbele religioase debutează luni şi marţi (zile aliturgice) cu slujba Utreniei.

- de luni până joi inclusiv, de la orele 17.00, se săvârşeşte Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

- miercuri şi vineri, după slujbele religioase de dimineaţă, se săvârşeşte Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite.

- sâmbătă dimineaţă va fi săvârşită Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur şi slujba de pomenire pentru cei adormiţi, iar în prima duminică a Sfântului şi Marelui Post va fi oficiată Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, care se săvârşeşte doar de 10 ori în cursul anului bisericesc.

Programul liturgic special este săvârşit în această săptămână şi la Paraclisul Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova. Slujbele religioase vor fi completate cu o serie de conferinţe duhovniceşti susţinute de profesorii de la Facultatea de Teologie din Craiova. De asemenea ca în fiecare an la începutul perioadei Postului Mare, elevii seminarişti vor primi Taina Sfintei Împărtăşanii, în cadrul Sfintei Liturghii.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie