Moaștele Sfintei Maria Magdalena au plecat de la Iași spre București

16 Octombrie 2015 11:34 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

În dimineața acestei zile, racla cu un fragment din moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena a plecat de la Iaşi spre Bucureşti, unde vor fi aşezate în Catedrala patriarhală, pentru a fi cinstite de cler şi credincioşi.

În dimineața acestei zile, racla cu moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena a plecat de la Iaşi spre Bucureşti, unde vor fi aşezate în Catedrala patriarhală, pentru a fi cinstite de cler şi credincioşi. Delegația din Grecia, în frunte cu părintele arhimandrit Elisei - stareţul Mănăstirii Simonos Petras din Sfântul Munte Athos, a fost condusă la aeroport de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. În după-amiaza zilei de 16 octombrie 2015, racla cu un fragment din moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena va fi dusă la Mănăstirea Pantocrator - Drăgăneşti Vlaşca din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului. Acolo va rămâne până luni, 19 octombrie 2015, când delegaţia Mănăstirii Simonos Petras se va întoarce în Sfântul Munte Athos.

Amintim că moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost introduse în Catedrala mitropolitană din Iaşi, după ce toţi pelerinii ce aşteptau la rând au ajuns să se închine. Procesiunea s-a derulat în cursul nopţii trecute şi a fost condusă de PS Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. La finalul acestei procesiuni, părintele arhimandrit Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iaşi a mulţumit tuturor celor ce s-au ocupat de organizarea hramului de la Iaşi, în special miilor de pelerini care au constituit şi în acest an un exemplu de evlavie și de credinţă.

De la același autor

Ultimele din categorie