Preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România va conferenţia la Iaşi

Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași va găzdui, în ultima săptămână a lunii mai, două conferinţe organizate de Centrul de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filosofie şi Ştiinţă din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

Astfel, marţi, 30 mai, începând cu ora 18.00, ieşenii se vor întâlni cu academicianul Irinel Popescu, şeful Centrului pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, care va dialoga cu cei prezenţi despre „Medicină şi religie. Expresii praxiologice ale întâlnirii dintre ştiinţă şi credinţă”. Discuţia va fi moderată de dr. Rodica Pop, membru al CCIRFS, organizatorul manifestărilor.

„Cunoaştere şi edificare spirituală” este tema conferinţei de miercuri, 31 mai, susţinută, de la aceeaşi oră, de Prof. Univ. Dr. Ştefan Afloroaei din cadrul Facultăţii de Filozofie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi de Pr. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Popa, alături de Pr. Lect. Dr. Adrian Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi şi moderată de Angela Juncu.

În ultimii ani, Biserica Ortodoxă Română a iniţiat, împreună cu universităţile din Romania, o serie de proiecte privind dialogul dintre teologie, filosofie şi ştiinţă. Un exemplu în acest sens îl reprezintă înfiinţarea, la Iaşi, a CCIRFS, în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

Conform organizatorilor, proiectul reprezintă un demers pentru o receptare mai corectă a raportului dintre religie, filosofie şi ştiinţă în cadrul programelor şcolare din învăţământul liceal şi pentru diversificarea ofertei de pregătire continuă pentru profesori, studenţi, masteranzi şi doctoranzi.

De la același autor

Ultimele din categorie