(Video) Absolvenții teologi ai promoției 2018 au depus jurământul  

7 Iulie 2018 17:28  |  Evenimente
video:   Alex Atudori,  Adrian Sârbu

Absolvenții promoției 2018 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași au depus sâmbătă, 7 iulie, jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă Română.

Ceremonia depunerii jurământului a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au oficiat Sfânta Liturghie, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul slujbei a avut loc hirotonia întru preot a diaconului Nicolae Bălăceanu pe seama parohiei Mogoșești Siret, Protopopiatul Pașcani, județul Iași.

În cea de-a doua parte a zilei, absolvenții s-au deplasat la Centrul de Evenimente Agora din Iași unde a avut loc cursul festiv, unde s-au bucurat de prezența familiilor și apropiaților. Părintele profesor Ion Vicovan, decanul facultății, a rostit discursul de deschidere al cursului festiv. Pe parcursul evenimentului au luat cuvântul preoți profesori ai facultății de teologie, reprezentanți ai Universității Cuza, au fost premiați șefii de promoție și s-au acordat diplome tuturor absolvenților.

În încheiere, IPS Teofan a adresat un cuvânt de mulțumire profesorilor și a adresat absolvenților îndemnul de a conștientiza importanța misiunii pe care aceștia o vor avea după terminarea studiilor.

 

 

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Recomandările zilei

Citește și