Mitropolia Clujului, în haine de sărbătoare

Anul acesta, pe 25 martie, se împlinesc 11 ani de la reîntemeierea Mitropoliei Clujului și tot în această zi, IPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei împlinește 6 ani de arhierie în scaunul mitropolitan de la Cluj. Celebrarea acestor evenimente se va face printr-o liturghie solemnă la care vor sluji mai mulți ierarhi din țară.

„La sărbătoarea din acest an va fi prezent un sobor format din cinci arhierei, avându-l în frunte pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, dar și pe Preasfințitul Vicențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, pe Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, pe Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și pe Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului”, a subliniat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

Sărbătoarea hramului Mitropoliei va începe anul acesta în ajunul sărbătorii cu Slujba Vecerniei Mari, urmată de Priveghere, iar Dumnezeiasca Liturghie, oficiată în Catedrala Mitropolitană, va debuta la ora 10.00.

„La Sfânta Liturghie sunt invitați să participe și reprezentanți ai autorităților locale și județene din toată aria de jurisdicție a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și bineînțeles credincioșii noștri, care au ocazia să fie părtași la acest praznic. Sărbătoarea se va încheia cu „Marșul pentru viață”, care va debuta la ora 16.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca”, a mai spus părintele Bogdan Ivanov.

Pentru credincioșii clujeni, sărbătoarea Bunei Vestiri are o însemnătate deosebită. În această zi au fost întronizaţi cei doi mitropoliţi ai Clujului: vrednicul de pomenire Bartolomeu în 2006, şi Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, actualul întâistătător al Mitropoliei, în anul 2011.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie