Atitudinea faţă de durere
Durerea poate fi înţeleasă în moduri diferite. Cei care sunt neliniştiţi din cauza durerii, vor simţi mai profund durerea pe o perioadă îndelungată. Aşadar, durerea nu este doar fizică, ci mai degrabă durerea este condiţionată de starea psihică. Depinde de noi cum reacţionăm în faţa durerii.
Atitudinea faţă de durere diferă de la o persoană la alta. În zilele noastre, medicii prescriu pacienţilor calmante din ce în ce mai puternice. Ce este durerea? Durerea poate avea mai multe cauze. Simţim o durere profundă atunci când pierdem pe cineva drag. Putem simţi durere atunci când am suferit o operaţie şi suntem în procesul de vindecare. Putem simţi durere din cauza unei artrite sau a unei fibromialgii.
Durerea poate fi înţeleasă în moduri diferite. Cei care sunt neliniştiţi din cauza durerii, vor simţi mai profund durerea pe o perioadă îndelungată. Aşadar, durerea nu este doar din punct de vedere fizic, ci mai degrabă durerea este condiţionată de starea psihică. Depinde de noi cum reacţionăm în faţa durerii.
Putem avea ca exemplu în faţa durerii pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos care a suferit chinuri groaznice şi a fost răstignit. De asemenea putem avea ca exemple şi pe sfinţii martiri care au primit cu bucurie toate chinurile cumplite prin care au trecut. Sfinţii martiri au crezut cu tărie că această durere şi probabil moarte îi va uni mai mult cu Dumnezeu şi îi va conduce spre Împărăţia lui Dumnezeu. Ca urmare, sfinţii martiri au îndurat durerea cu mare bucurie.
Cercetătorii au descoperit că durerea cuiva poate fi alinată dacă acel om nu se mai gândeşte la durere şi îi este distrasă atenţia. Într-un studiu efectuat pe mai multe persoane s-a demonstrat că 40% din oameni au simţit mai puţină durere, iar 57% nu au mai simţit nicio durere. Un alt studiu arată că atunci când privim o poză cu o persoană dragă nouă, durerea mai slăbeşte din intensitate.
Noi, fiind creştini ortodocşi, avem un ajutor de nădejde, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Rugăciunea inimii, rugăciunea lui Iisus: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul” ajută mult atunci când simţim o durere profundă. Rugăciunea inimii e atât de simplă şi totuşi atât de puternică. Dacă o vom practica măcar 20 de minute pe zi, vom vedea cât bine ne va face. Când simţim vreo durere, Îl chemăm imediat în ajutor pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Amintiţi-vă că durerea e mai mult decât fizică. Adevărata bucurie vine dintr-o relaţie tainică cu Dumnezeu.
Cum să nu deznădăjduim
Când Îl găsești pe Hristos, nimic nu te mai poate dezlipi de El
Traducere și adaptare:Sursa:http://orthodoxwayoflife.blogspot.roSite dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro