Beţia poate aduce relele cele mai mari asupra noastră

Cuvinte duhovnicești

Beţia poate aduce relele cele mai mari asupra noastră

    • Beţia poate aduce relele cele mai mari asupra noastră
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Se ajunge la o asemenea stare datorită lipsei de Spovedanie la timp, datorită lipsei de credință, datorită lipsei de voință sau datorită unor necazuri pe care omul nu poate să le depășească și nu cere ajutorul Bisericii.

Unul din marile păcate ce macină omenirea dintotdeauna este păcatul beției. La unii oameni acest păcat este incurabil, devine o patimă de netămăduit. Se ajunge la o asemenea stare datorită lipsei de Spovedanie la timp, datorită lipsei de credință, datorită lipsei de voință sau datorită unor necazuri pe care omul nu poate să le depășească și nu cere ajutorul Bisericii.

Pentru a nu se ajunge la acest păcat se recomandă cele mai sus amintite: Spovedanie la timp, cumpătare încă din fragedă copilărie, evitarea de anturaje, depărtarea de prieteni ce ne influențează la asemenea patimă. Beția poate aduce cele mai mari rele asupra noastră ca persoane, asupra familiei noastre și asupra societății în care trăim. Beția aduce: certuri, scandaluri, bătăi, crime, despărțiri, sinucideri, desfrânări etc.

(Arhimandritul Ioachim PârvulescuSfânta Taină a Spovedaniei pe înțelesul tuturor, Mănăstirea Lainici – Gorj, 1998, Editura Albedo, p. 69)

Citește despre: