Biserica Parohiei Mileanca a fost resfințită de PS Nichifor Botoșăneanul
În duminica a VI-a după Paști, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a slujit la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Mileanca, comuna Mileanca, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani. Cu acest prilej, ierarhul a resfințit locașul de cult și a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
Mulțime de credincioși din localitate, dar și din împrejurimi, au participat duminică dimineață la slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Mileanca, județul Botoșani.
După citirea pasajelor scripturistice specifice slujbei de târnosire, soborul slujitor a înconjurat biserica, binecuvântând zidurile locașului cu Sfântul și Marele Mir și cu apă sfințită. Au fost sfințite mai apoi clopotnița și altarul de vară al bisericii. În continuare, cei prezenți au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată în altarul de vară aflat în curtea sfântului locaș.
În cuvântul de învățătură adresat către popor, Preasfinția sa a evidențiat importanța pe care au avut-o Sfinții Împărați Constantin și Elena în trăirea liberă a credinței:
Sfântul Constantin, văzând chipul Crucii pe cer și având o biruință, nu s-a amăgit pe sine spunând ulterior că poate a fost vreo întâmplare, ci inima lui a înțeles și a cunoscut adevărul dreptei credințe. Astfel, prin Edictul său de la Milano pune capăt unei epoci de prigoană de peste 300 de ani, de prigoană a adevărului, de prigoană a credinței. Și aceasta, pentru că tot timpul în istorie au fost vremuri de prigoană mai subtile sau mai vădite, mai puternice sau mai slabe. De aceea îl slăvim, de aceea cerem rugăciunile lui în Biserică și de aceea cinstim lucrarea lui, pentru că înțelegem că Dumnezeu a lucrat prin el biruință și sărbătoare a biruinței, minunea prin care putem trăi credința liber precum astăzi, având biserici ca locuri de închinare, având cuvânt vestitor de Dumnezeu, având cărți de rugăciune. De aceea îl cinstim pe el și pe mama lui, Sfânta Elena, pentru că împreună au lucrat spre îmbogățirea în adevărata credință.
La sfârșit, ca urmare a efortului depus la reabilitarea sfântului locaș, părintele paroh Bogdan Constantin Bejinariu a fost hirotesit întru iconom stavrofor. Totodată, credincioșii care au ajutat la renovarea bisericii au fost răsplătiți cu distincții de vrednicie.