„Când omul este pătruns de puterea Duhului Sfânt, atunci nu mai greșește, atunci e puternic”

Cuvinte duhovnicești

„Când omul este pătruns de puterea Duhului Sfânt, atunci nu mai greșește, atunci e puternic”

    • Pogorârea Duhului Sfânt
      Pogorârea Duhului Sfânt / Foto: Ștefan Cojocariu

      Pogorârea Duhului Sfânt / Foto: Ștefan Cojocariu

Când omul este pătruns de puterea Duhului Sfânt, atunci nu mai greșește, atunci e puternic. Și pentru el e bine, și cuvântul lui este plin de darul lui Dumnezeu!

Cum poate să aducă spăimântare Învierea? Oare n-au fost pregătiți ucenicii destul de mult? Domnul Hristos le-a spus și despre moarte, și despre faptul că peste trei zile va învia. 

Nu erau încă desăvârșiți. Știți când s-au desăvârșit ucenicii? Spune în Faptele Apostolilor: după Pogorârea Sfântului Duh! Când au primit puterea Sfântului Duh nu au mai stat în casă, au primit curaj. I-a întărit Dumnezeu. Dar îi și prevenise Dumnezeu: nu vă îndepărtați de Ierusalim până când nu vă veți îmbrăca cu putere de Sus. Când omul este pătruns de puterea Duhului Sfânt, atunci nu mai greșește, atunci e puternic. Și pentru el e bine, și cuvântul lui este plin de darul lui Dumnezeu!

Când au văzut Învierea, asta a avut impact covârșitor asupra ucenicilor, asupra tuturor celor care L-au cunoscut și care-L vor cunoaște de aici înainte, până la sfârșitul veacurilor. Au văzut puterea Lui cea negrăită. Că mulți, înainte, mergeau așa și-L vedeau ca pe un învățător, ca pe un proroc... mulți nu înțelegeau, până când nu au fost luminați de Duhul Sfânt. Atunci, Pogorârea Duhului Sfânt i-a făcut desăvârșiți pe toți. Și mai toți Sfinții Apostoli s-au sfârșit prin mucenicie.

(Transcriere și adaptare dintr-un interviu realizat de TRINITAS TV cu părintele Simeon Zaharia - aprilie 2016. Urmărește materialul integral aici.)

Citește despre: