Cartofi copți cu salată

Plini de nutrienți, cartofii sunt deseori blamați pentru conținutul caloric mare, care este însă major influențat de modul de gătire al acestora.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de cartofi mici, pot fi și cartofi noi
  • 5 frunze de salată verde
  • 5 frunze de salată roșie
  • o lingură cu cimbru uscat
  • o lingură rasă cu rozmarin uscat mărunțit
  • jumătate de ceașcă cu ulei de rapiță presat la rece
  • o lingură cu ulei de măsline presat la rece
  • o lingură cu suc de lămâie proaspăt stors
  • jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat mărunt
  • sare și piper proaspăt măcinat.

Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă cu sare, întregi.

Când aceștia aproape sunt gata, se scurg de apă, se taie în jumătate și se pun pe tava mare a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, într-un singur strat.

Adăugați în ceașca cu ulei ierburile aromatice și omogenizați, apoi turnați amestecul peste cartofi. Amestecați cartofii cu mâna, asigurându-vă că toți sunt acoperiți cu ulei și plante aromatice.

Presărați deasupra sare ușor grunjoasă și piper proaspăt măcinat și dați tava la cuptorul preîncălzit la 200º, până când se rumenesc și devin ușor crocanți.

Între timp, peste salata tăiată fâșii se pun uleiul de măsline, sarea și sucul de lămâie și se amestecă.

Cartofii se servesc calzi. Alături de salata proaspătă, presărați pătrunjel verde.Alături de puțin mujdei oltenesc (rețeta noastră o găsiți aici) sunt și mai delicioși!

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie