Două rețete de mujdei oltenesc
Noi, românii, iubim usturoiul. Rețetele de astăzi vin din zona Olteniei și vă provocăm să le încercați.
Pentru a prepara prima variantă a rețetei, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4-5 căței de usturoi
- jumătate de legătură cu mărar (doar frunzele) tocat mărunt
- sare grunjoasă
- 3-5 linguri cu ulei
- 1-3 linguri cu suc de lămâie
- 1-3 linguri cu apă.
Usturoiul se pisează în mojar cu sarea grunjoasă până devine o pastă fină, după care se adaugă uleiul, lingură cu lingură, și se amestecă bine - până capătă consistență.
Se adaugă apoi și restul ingredientelor, se amestecă și se servește imediat.
A doua rețetă de mujdei oltenesc spune că trebuie să aveți la îndemână următoarele:
- 4-7 căței de usturoi mai mari
- o roșie potrivită ca mărime, tocată cubulețe cât mai mici
- 4-5 linguri cu ulei
- o linguriță cu oțet
- o jumătate de linguriță cu sare grunjoasă
- o lingură mare cu mărar tocat mărunt
- un sfert sau jumătate de ardei gras tocat cubulețe cât mai mici.
Usturoiul se pisează în mojar cu sarea grunjoasă până devine o pastă fină, după care se adaugă uleiul, lingură cu lingură, și se freacă energic, până capătă consistență.
Se adaugă apoi și restul ingredientelor, se amestecă și se servește imediat, ideal, peste pește prăjit, fie el la tigaie sau grătar.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro