Humus libanez
Năutul conține multe fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă, reduc nivelul de colesterol și generează o senzație de sațietate de lungă durată.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o conservă de 400 g de năut fiert
- 2 linguri de tahini
- sare, piper, după gust
- o legătură de coriandru verde sau de pătrunjel verde
- suc de lămâie proaspăt stors
- 5-6 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- 2-3 căței de usturoi.
Scurgeți năutul, păstrând apa din conservă, după care îl transferați într-un blender sau chopper.
Adăugați restul ingredientelor, mixați până când obțineți o pastă omogenă.
Potriviți gustul de sare și acru, și, dacă vreți să mai subțiați pasta, adăugați puțin din apa din conservă.
Amestecați bine și transferați humusul într-un bol.
Adăugați deasupra o lingură cu ulei, presărați coriandru și serviți alături de lipii, pâine nedospită, legume proaspete și măsline.
Poftă bună!
Cum să ne hrănim sănătos și echilibrat în post? Sfaturi de la un specialist în nutriție
Despre valeriană
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro