Humus libanez

Stil de viaţă

Humus libanez

Năutul conține multe fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă, reduc nivelul de colesterol și generează o senzație de sațietate de lungă durată. 

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o conservă de 400 g de năut fiert
  • 2 linguri de tahini
  • sare, piper, după gust
  • o legătură de coriandru verde sau de pătrunjel verde
  • suc de lămâie proaspăt stors
  • 5-6 linguri cu ulei de măsline presat la rece
  • 2-3 căței de usturoi.

Scurgeți năutul, păstrând apa din conservă, după care îl transferați într-un blender sau chopper.

Adăugați restul ingredientelor, mixați până când obțineți o pastă omogenă.

Potriviți gustul de sare și acru, și, dacă vreți să mai subțiați pasta, adăugați puțin din apa din conservă.

Amestecați bine și transferați humusul într-un bol.

Adăugați deasupra o lingură cu ulei, presărați coriandru și serviți alături de lipii, pâine nedospită, legume proaspete și măsline.

Poftă bună!

Citește despre: