Humus libanez
Năutul conține multe fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă, reduc nivelul de colesterol și generează o senzație de sațietate de lungă durată.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o conservă de 400 g de năut fiert
- 2 linguri de tahini
- sare, piper, după gust
- o legătură de coriandru verde sau de pătrunjel verde
- suc de lămâie proaspăt stors
- 5-6 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- 2-3 căței de usturoi.
Scurgeți năutul, păstrând apa din conservă, după care îl transferați într-un blender sau chopper.
Adăugați restul ingredientelor, mixați până când obțineți o pastă omogenă.
Potriviți gustul de sare și acru, și, dacă vreți să mai subțiați pasta, adăugați puțin din apa din conservă.
Amestecați bine și transferați humusul într-un bol.
Adăugați deasupra o lingură cu ulei, presărați coriandru și serviți alături de lipii, pâine nedospită, legume proaspete și măsline.
Poftă bună!
Beneficiile consumului de ciuperci
Salată cu pește
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro