Cartofi gratinați
Nu doar că sunt printre cele mai consumate legume la nivel mondial, dar cartofii sunt și foarte gustoși, indiferent de modul de preparare.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele inrgediente:
- cartofi albi, de mărime medie, unul pentru fiecare porție
- salată verde tocată fideluță
- frunze mici de salată roșie sau lobodă roșie tânără
- 1-2 morcovi fierți
- cașcaval moale sau mozzarella
- lăstari (germeni) de ridiche, fasole sau mazăre
- sare și piper, după gust.
Cartofii se spală bine și se fierb întrgi, în apă cu sare. Morcovul se fierbe separat.
Când sunt moi, iar furculița intră ușor în ei, se scurg de apă și se presează ușor cu podul palmei, până se sfărâmă.
Puneți cartofii pe o tavă metalică tapetată cu hârtie de copt.
Puneți 2-3 rondele de morcov deasupra fiecărui cartof asezonat cu sare și piper. Deasupra puneți o felie de cașcaval sau o bucată de mozzarella.
Dați tava la cuptorul preîncălzit la 200º C sau treapta mare la cuptoarele pe gaz, pentru 5-10 minute, sau până când brânza se topește și, eventual, se rumenește ușor pe margine.
Așezați în mijlocul fiecărei farfurii salata, iar deasupra puneți câte un cartof copt. Presărați deasupra câteva fire de lăstari.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro