Casa familiei Olaru, ridicată de voluntarii ASCOR Iași, a fost binecuvântată

2 Noiembrie 2019 20:54 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Familia Olaru din localitatea Glodenii Gândului, județul Iași, beneficiara campaniei „Împreună ridicăm o casă” derulată de ASCOR Iași, a primit sâmbătă, 2 noiembrie 2019, o locuință nouă. Timp de câteva luni, sute de persoane au contribuit pentru ridicarea unei case, pentru a le asigura celor doi copii și tatălui lor un acoperiș și un spațiu călduros pe timpul sezonului rece. Slujba de binecuvântare a casei a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Zeci de voluntari ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala Iași, alături de membrii Parohiei Glodenii Gândului și împreună cu familia Olaru, beneficiara primei locuințe a campaniei „Împreună ridicăm o casă”, au participat la începutul lunii noiembrie, la inaugurarea primei case construite de ASCOR Iași. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de PS Părinte Episcop Ignatie, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, dimpreună cu un sobor de preoți.

Cu darul lui Dumnezeu și prin osteneala acestor tineri, suntem martorii unui eveniment foarte frumos: concretizarea dragostei noastre față de cei care au nevoie imperioasă să le fim aproape. Prin acest proiect pe care îl vedem frumos realizat, vedem că Dumnezeu este Cel care ne vine în ajutor, căci în spatele oricărui gând bun, a unui gând de dragoste sau gest de bunătate stă Dumnezeu, Cel care ne oferă entuziasmul, Cel care ne inspiră, Cel care ne ajută și ne sprijină ca să finalizăm ceea ce noi ne propunem. Tot ceea ce au făcut acești tineri nu este altceva decât o mărturire concretă că este posibil ca atunci când ai un gând bun, un proiect deosebit pentru cei care au foarte mare nevoie, totul devine foarte posibil chiar dacă ne pare că este puțin anevoios sau apar anumite obstacole. Când avem intenția bună, gândul bun, toate pot deveni realizabile”, a adăugat Preasfințitul Părinte Ignatie.

„Este prima casă ASCOR în treizeci de ani de când suntem aici, de când suntem în Iași, prima casă pe care noi o facem cu binecuvântarea IPS Mitropolit Teofan. Acum patru luni am dat drumul campaniei «Împreună construim o casă» și a fost un drum anevoios, un drum greu în care am întâmpinat greutăți, dar Dumnezeu a rânduit și am fost ajutați mereu. De aceea, noi am prins curaj și vă aducem la cunoștință că am dat deja startul celei de-a doua campanii «Împreună ridicăm o casă», iar joia viitoare vor cânta diferiți artiști de muzică populară în sprijinul cauzei noastre”, a declarat Andrei Mocanu, membru ASCOR Iași.

La final, pentru merite deosebite, Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei, a primit din partea Părintelui Mitropolit Teofan, distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”.

Vă recomandăm să citiți și:

De la același autor

Ultimele din categorie