Ce imensă comoară avem la Iași, Sfânta noastră Parascheva!

Minuni - Vindecări - Vedenii

Ce imensă comoară avem la Iași, Sfânta noastră Parascheva!

    • Ce imensă comoară avem la Iași, Sfânta noastră Parascheva!
      Ce imensă comoară avem la Iași, Sfânta noastră Parascheva! / Foto: Oana Nechifor

      Ce imensă comoară avem la Iași, Sfânta noastră Parascheva! / Foto: Oana Nechifor

Sfânta m-a mângâiat; parcă simt cum îmi dă putere şi curaj să merg mai departe, să lupt, să ţin piept obstacolelor şi ispitelor. Nici nu ne dăm seama de imensa comoară pe care o avem la Iaşi!

Minunile Sfintei Parascheva sunt nenumărate. Nu găsesc cuvintele şi nu cred că aş reuşi să scriu despre toate „intervenţiile fericite” ale Cuvioasei în viaţa mea!

Nu merit nimic, sunt păcătoasă şi nevrednică, dar Sfânta m-a ascultat! Atunci când mi-a fost mai greu, am simţit mângâierea ei: tatăl meu s-a simţit mai bine, medicii l-au ţinut o zi la oxigen, apoi au fost sur­prinşi de evoluţia bolii; fratele meu a depăşit multe obstacole; s-au rezolvat probleme de sănătate şi financiare ale familiei.

Sfânta m-a mângâiat; parcă simt cum îmi dă putere şi curaj să merg mai departe, să lupt, să ţin piept obstacolelor şi ispitelor.

Ce impresionant este la sărbătorile Sfintei, în octombrie: fru­moasele slujbe, mulţimea de oameni veniţi de la sute de kilometri, chipurile lor luminate, cu totul schimbate în faţa sfintei racle. O, mare minune, Doamne! Nici nu ne dăm seama de imensa comoară pe care o avem la Iaşi! Suntem orbi sufleteşte din cauza păcatelor!

Doamne, n-o merităm pe mult-milostiva şi grabnic ajutătoarea dăruită nouă spre a ne ocroti când ne este mai greu în călătoria pe marea învolburată a vieţii! (T.M., Iaşi)

(Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva. Mărturii ale închinătorilor, volumul II, Editura Doxologia, 2014, pp. 94-95)