Chifteluțe franțuzești din piept de pui
Ușor și rapid de preparat, aceste chifteluțe sunt foarte gustoase și cremoase.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de piept de pui
- 4 ouă
- 3 căței de usturoi dați prin presă
- 3 linguri cu smântână
- 3-4 linguri cu făină
- sare și piper
- 1-2 fire de ceapă verde.
Pieptul de pui se spală și se tamponează cu un șervet de hârtie absorbant până când este complet uscat, după care se toacă în cubulețe cât mai mici.
Se asezonează cu sare și piper, după care se amestecă cu usturoiul, ceapa verde tocată mărunt, smântâna și ouăle bătute.
Adăugați făina și amestecați bine, pentru a nu se forma cocoloașe. Compoziția este semilichidă, dar așa trebuie să fie.
Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți puțin ulei, după care luați o lingură din compoziția preparată și turnați-o în tigaie. Prăjiți pe ambele părți până se rumenesc, după care scoateți chiftelele pe hârtie absorbantă de bucătărie.
Se servesc calde, alături de o salată de sezon sau o garnitură la alegere.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro