#Colectiv – 4 ani. Preoţii s-au rugat la Biserica Broşteni pentru victimele tragediei

30 Octombrie 2019 13:40 Arhiepiscopia Bucureştilor

La 4 ani de la tragedia din Clubul Colectiv, un sobor de preoţi s-a rugat pentru cele 64 de victime la Biserica "Sfântul Nicolae" – Broşteni din Bucureşti.

Slujba de pomenire a fost oficiată după săvârşirea Sfintei Liturghii în fața lăcaşului de cult situat în apropierea locului unde au suferit tinerii în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015.

Arhiepiscopia Bucureștilor a ridicat în proximitatea bisericii un monument funerar dedicat persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de acum 4 ani.

#Colectiv

Aproximativ cinci sute de persoane se aflau în Clubul Colectiv la momentul producerii celui mai grav incendiu din România.

În jur de 200 au avut nevoie de spitalizare, 64 au decedat, dar mult mai multe persoane au fost afectate de traumele celor dragi sau de pierderea lor.

Imediat după tragicul eveniment, Biserica Ortodoxă Română s-a implicat în ajutorarea victimelor din Clubul Colectiv, precum și a familiilor acestora.

Primele rugăciuni pentru cei care au decedat în incendiul de la Colectiv au fost rostite de un preot ortodox care a ajuns la locul accidentului împreună cu echipajele ISU chiar în noaptea tragediei. (Sursa: basilica.ro)

Ultimele din categorie