„Colocviul Național de Teologie Dogmatică” de la Mănăstirea Tismana a ajuns la final

Arhiepiscopia Craiovei

„Colocviul Național de Teologie Dogmatică” de la Mănăstirea Tismana a ajuns la final

    • „Colocviul Național de Teologie Dogmatică” de la Mănăstirea Tismana a ajuns la final
      „Colocviul Național de Teologie Dogmatică” de la Mănăstirea Tismana a ajuns la final

      „Colocviul Național de Teologie Dogmatică” de la Mănăstirea Tismana a ajuns la final

Cea de a VI-a ediţie a Colocviului Naţional de Teologie Dogmatică Ortodoxă, organizat anul acesta la Mănăstirea Tismana, în judeţul Gorj, s-a încheiat miercuri, 11 mai 2016. Evenimentul a avut ca temă de dezbatere „Antropologia ortodoxă din perspectivă eclesială. Provocările postmodernităţii”.

Părintele prof. univ. dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București a afirmat că în cadrul congresului s-au dezbătut teme de un real interes, cum ar fi: „valoarea persoanei umane și în special valorile familiei care trebuie apărate”.

„Întrunirea profesorilor de teologie dogmatică a reprezentat un real succes în analiza aspectelor care privesc învățătura despre om în teologia ortodoxă cu referire specială la provocările pe care cultura contemporană le adresează antropologiei teologice. S-au identificat răspunsuri pe care teologia le oferă omului contemporan cu privire la valoarea persoanei umane și în special la valorile familiei care trebuie apărate. S-au discutat și o serie de proiecte de cercetare pe teme de antropologie creștină care vor fi dezvoltate în anii următori de profesorii de teologie dogmatică din facultățile Patriarhiei Române”, a adăugat părintele profesor.

Potrivit părintelui conferențiar Sorin Șelaru au fost dezbătute și temele care vor fi pe agenda Sinodului Panordodox care va avea loc în luna iunie în Creta.

„În cadrul întâlnirii profesorilor de teologie dogmatică care a avut loc anul acesta la Tismana, o parte importantă a fost dedicată Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe și temelor care vor fi dezbătute în cadrul acestuia. Temele sunt importante pentru că pe de o parte se adresează omului de astăzi iar pe de altă parte încearcă să arate mai mult comuniunea dintre Bisericile Ortodoxe din toată lumea; de aceea eu cred că este foarte important pentru că și societatea de astăzi, creștinul de astăzi are nevoie de un mesaj al Bisericii care să îi ajungă la inimă”, a afirmat părintele conf. dr. Sorin Șelaru, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

„Colocviul Național de Teologie Dogmatică” a fost organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: