Crucea lui Hristos, ancora tuturor creștinilor

Cuvinte duhovnicești

Crucea lui Hristos, ancora tuturor creștinilor

    • Crucea lui Hristos, ancora tuturor creștinilor
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Pe Cruce, cu 2000 de ani în urmă, Domnul Iisus Hristos S-a adus ca jertfă Preasfintei Treimi şși a deschis pentru noi toți calea spre Cer, dacă noi ne-am hotărât să-L urmăm.

Biserica lui Dumnezeu... Mare vrednicie și mare sfințenie se află în ea! Cupola ei este încununată de cruce. Pe Cruce, cu 2000 de ani în urmă, Domnul Iisus Hristos S-a adus ca jertfă Preasfintei Treimi și a deschis pentru noi toți calea spre Cer, dacă noi ne-am hotărât să-L urmăm. Crucea bisericii este precum o ancoră. Da, crucea e o ancoră; în învolburarea mării de necazuri și de năpaste lumești, ale cărei valuri lovesc nemilos Biserica cea asemenea unei corăbii, ancora se arată ca un simbol al nădejdii în Iisus Hristos. Privește, iubitul meu frate, și tu, iubita mea soră, la cupola cu cruce a bisericii, în zilele însorite. Câtă strălucire, câtă lumină, câtă slavă!

(Preotul Maxim KozlovSpovedania copiilor. Sfaturi practice pentru preoți, părinți și copii, traducere din limba rusă de Gheorghiță Ciocioi, Editura de Suflet, București, 2014, p. 92)