„Cu ajutorul lui Dumnezeu, am sfințit Altarul Catedralei Naționale” – Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Cu ajutorul lui Dumnezeu am sfințit Altarul Catedralei Naționale. Dăm slavă lui Dumnezeu și mulțumim celor care ne-au ajutat și celor care ne vor ajuta în continuare!

Sanctitatea voastră, stimați invitați, dragi pelerini,

Cu ajutorul lui Dumnezeu am sfințit Altarul Catedralei Naționale. Dăm slavă lui Dumnezeu și mulțumim celor care ne-au ajutat și celor care ne vor ajuta în continuare, deoarece, după cum se vede, mai sunt unele lucrări pentru terminarea turlei Pantorator, a turlei centrale, iar după aceea urmează pictarea bisericii în mozaic.

Sperăm ca peste trei ani să revenim la sfințirea picturii în această catedrală. Suntem recunoscători că ați răspuns invitației noastre, deși atmosfera este mai  puțin plăcută, fiind mai multă răcoare decât ne-am așteptat. De aceea, cei care nu pot participa și la Sfânta Liturghie pentru că au un alt program sau nu mai pot rezista, sunt liberi să se retragă acum, dar să revină la sfârșit, când toți cei prezenți se vor închina în Altar. În această zi și în zilele următoare, până joi inclusiv, toți credincioșii ortodocși vor putea intra în Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă și cerând ajutorul lui  Dumnezeu pentru împlinirea dorințelor de bine. 

Noi vă felicităm pe cei care ați venit și ne bucurăm că putem măsura acum, mai realist, câte persoane încap în catedrală. Deci, avem loc pentru 3000 de scaune, iar când credincioșii stau în picioare au loc 5000 de oameni. Este, totuși, mică în raport cu numărul persoanelor de afară. Vara, când timpul este mai bun, vom putea săvârși Sfânta Liturghie și afară. Vă mulțumim și acum vom săvârși prima Liturghie în Catedrala Națională! Să ne dăruiască Dumnezeu, sănătate și mântuire, pace și bucurie. Întru mulți și binecuvântați ani!

Cuvântul dinaintea Sfintei Liturghii, prilejuită cu ocazia sfințirii Catedralei Neamului.

De la același autor

Ultimele din categorie