Cultura, credința și obiceiurile satului românesc, în atenţia tinerilor din Lazio

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la sediul Episcopiei, de la Roma, va avea loc încă o zi dedicată copiilor și tinerilor în cadrul proiectului „Zile de vacanță petrecute în Biserică”, proiect implementat de către obștea Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului de la Roma.

În contextul în care anul 2019 a fost declarat ca An omagial al Satului Românesc, ziua de joi, 22 august 2019, va fi ziua în care organizatorii proiectului se vor întâlni cu tinerii și copiii din zona Lazio pentru a afla ce minunat și binecuvântat era - și încă mai este - Satul Românesc.

Tinerii vor descoperi viața Omului Frumos și frumusețea traiului și a obiceiurilor sătești. Portul românesc, graiul dulce, muzica și jocul tradițional, poezia și doina populară, precum și bucatele pregătite pentru masa celor prezenți, vor povesti tainic despre un popor român care-și are rădăcinile adâncite în cultura, credința și obiceiurile născute și păstrate cu sfințenie în sat.

Toți copiii și tinerii sunt așteptați să vină îmbrăcați în port popular românesc.

Ultimele din categorie