Cum să învățați copilul să fie darnic
Când va accepta purtarea darnică – regulă de viață față de persoanele pe care le iubește –, consecința logică va fi să dea dovadă de o dărnicie fără vreun interes, de un comportament măriminos și față de prietenii săi.
De la o vârstă foarte fragedă puteți să-l învățați pe copilul vostru să fie darnic. Pentru că sunteți printre cele mai importante persoane din viața lui, îi este cel mai ușor să fie darnic, în primul rând cu dumneavoastră, ca mamă.
Puteți, așadar, să profitați de dorința lui de a vă mulțumi, învățându-l să ofere daruri, iar după aceea să-l încurajați să le ofere cu cât mai puțin egoism atât dumneavoastră, cât și celorlalți membri ai familiei.
Este ceva normal pentru copilul dumneavoastră să vrea să fie prietenos și să mulțumească persoanelor care în mod conștient îl iubesc și au grijă de el, față de care simte tandrețe.
Când va accepta purtarea darnică – regulă de viață față de persoanele pe care le iubește –, consecința logică va fi să dea dovadă de o dărnicie fără vreun interes, de un comportament mărinimos și față de prietenii săi.
Solicitați, așadar, de la copilașul dumneavoastră să vă ofere ceva dulce sau să-i dea tatălui lui. Dacă găsește această activitate fascinantă și plăcută, puteți să-l îndemnați și să-l încurajați să facă aceeași activitate și cu ceilalți membrii ai familiei, apoi cu prietenii ce vin în casa dumneavoastră.
Până să ajungă la vârsta de 18 luni, el va învăța deja să împărtășească și să împartă lucruri cu alții. Dacă reușeste să facă acest lucru până atunci, este sigur că va merge pe un drum bun în a oferi daruri cu mărinimie, fără egoism, și celor de o vârstă cu el.
Fricile părintelui și impactul lor în relația cu copilul
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro