Dăruiește ce ai mai bun partenerului tău

Soţia trebuie să se îngrijească întotdeauna în primul şi în primul rând pentru a plăcea soţului, nu altcuiva. Atunci când sunt singuri, ea trebuie să arate şi mai bine, nu să fie nepăsătoare la felul în care arată pentru că nu o vede nimeni. Atât soţul, cât şi soţia trebuie să-şi dea unul celuilalt tot ce au mai bun în ei.

Pe măsură ce, odată cu trecerea timpului, ostenelile și grijile fac să dispară farmecul frumuseţii fizice, trebuie să strălucească tot mai mult frumuseţea sufletului, înlocuind puterea de atracţie pierdută. Soţia trebuie să se îngrijească întotdeauna în primul şi în primul rând pentru a plăcea soţului, nu altcuiva. Atunci când sunt singuri, ea trebuie să arate şi mai bine, nu să fie nepăsătoare la felul în care arată pentru că nu o vede nimeni.

În loc să fie vioaie şi atrăgătoare în societate, dar să cadă în melancolie şi să tacă atunci când e singură, soţia trebuie să rămână veselă şi atrăgătoare şi atunci când rămâne singură cu soţul său în căminul lor tihnit. Atât soţul, cât şi soţia trebuie să-şi dea unul celuilalt tot ce au mai bun în ei. (Sfânta Muceniță Alexandra, Împărăteasa Rusiei)

(Cum să întemeiem o familie ortodoxă, Editura Sophia, București, 2011, p. 96)

De la același autor

Ultimele din categorie