Credința care mută munții

Sfântul Maxim Mărturisitorul, în Filocalie, are un cuvânt din care înțelegem că munții pe care i-a avut în vedere Domnul Hristos când a spus că pot fi mutați munți prin credință, sunt altfel decât sunt munții cei de piatră.

Iubiți credincioși, să muți un munte este un lucru mare! Să muți un munte chiar și bucată cu bucată, să faci cale printre munți e un lucru mare și să știți că nu poate face nimeni lucrul acesta decât având credință! Dacă cineva vrea să facă un drum printre munți, un drum în munte, să facă un tunel, e tot un fel de mutare de munte sau tot un fel de schimbare a lucrurilor care au fost înainte.

Sfântul Maxim Mărturisitorul, în Filocalie, are un cuvânt din care înțelegem că munții pe care i-a avut în vedere Domnul Hristos când a spus că pot fi mutați munți prin credință, sunt altfel decât sunt munții cei de piatră. Sunt munți de răutate, munți de nepăsare, munți de îndoială, munți de necredință, sunt piedicile care stau în fața noastră când e vorba să ne apropiem de Dumnezeu.

(Arhimandritul Teofil PărăianCuvinte către tineri, Editura Omniscop, Craiova, 1998, p. 40)

De la același autor

Ultimele din categorie