Omul este creat pentru nemurire

Viaţa noastră pe pământ nu e decât începutul vieţii nesfârşite de dincolo de mormânt şi o temeinică pregătire pentru această viaţă.

Oamenii pe pământ sunt vii sau morţi. Deci, ce este un mort? Nu este omul, ci o parte a omului, trupul. Şi acest trup se îngroapă în pământ, ca un grăunte ce se seamănă, ca un tezaur ce se îngroapă până la un timp hotărât. Însă partea cea mai de seamă a omului, chipul Ziditorului său, sufletul, este viu; el n-a făcut decât o trecere de pe pământ la o altă lume unde va locui. Însuşi Hristos ne dă mărturisire despre acest adevăr când zice: „Eu sunt Dumnezeu lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov. Dumnezeu, nu este Dumnezeu al morţilor, ci al viilor” (Matei 22, 32), căci toţi sunt vii înaintea lui Dumnezeu, noi toţi suntem vii dincolo de mormânt.

Providenţa minunată a lui Dumnezeu ne arată lămurit că omul este creat pentru nemurire, pentru veşnicie. Viaţa noastră pe pământ nu e decât începutul vieţii nesfârşite de dincolo de mormânt şi o temeinică pregătire pentru această viaţă.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 251-252)

De la același autor

Ultimele din categorie