Unde-i rostul zilelor noastre?

Fiecare zi a omului, fiecare săptămână, fiecare lună, fiecare an sunt comori pe care le aruncăm fără nicio precauție, când le-am pierdut e imposibil să le mai recuperăm.

Un om a găsit o pungă mare cu pietricele colorate pe țărmul unei ape. A luat-o și, mergând spre casă, începu să arunce pietricelele în apă, ținti păsările care treceau pe deasupra, se amuza aruncându-le aiurea. În momentul în care mai avea în pungă doar două-trei pietricele, pe care se pregătea să le arunce și pe astea fără rost, s-a întâlnit cu un vecin. Acesta s-a uitat la pietricele, după care zise:

‒ De unde ai pietricelele acestea, fiindcă sunt foarte prețioase! 

Aflând asta, omul nostru plecă disperat să caute pietricelele aruncate aiurea, dar era greu să mai recupereze ceva. Așa facem și noi cu zilele vieții noastre. Fiecare zi a omului, fiecare săptămână, fiecare lună, fiecare an sunt comori pe care le aruncăm fără nicio precauție, când le-am pierdut e imposibil să le mai recuperăm.

(Adrian Alui GheorghePărintele Iustin Pârvu: o misiune creștină și românească, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 153-154)

De la același autor

Ultimele din categorie