Fiecare zi a omului, fiecare săptămână, fiecare lună, fiecare an sunt comori pe care le aruncăm fără nicio precauție, când le-am pierdut e imposibil să le mai recuperăm.
Un om a găsit o pungă mare cu pietricele colorate pe țărmul unei ape. A luat-o și, mergând spre casă, începu să arunce pietricelele în apă, ținti păsările care treceau pe deasupra, se amuza aruncându-le aiurea. În momentul în care mai avea în pungă doar două-trei pietricele, pe care se pregătea să le arunce și pe astea fără rost, s-a întâlnit cu un vecin. Acesta s-a uitat la pietricele, după care zise:
‒ De unde ai pietricelele acestea, fiindcă sunt foarte prețioase!
Aflând asta, omul nostru plecă disperat să caute pietricelele aruncate aiurea, dar era greu să mai recupereze ceva. Așa facem și noi cu zilele vieții noastre. Fiecare zi a omului, fiecare săptămână, fiecare lună, fiecare an sunt comori pe care le aruncăm fără nicio precauție, când le-am pierdut e imposibil să le mai recuperăm.
(Adrian Alui Gheorghe, Părintele Iustin Pârvu: o misiune creștină și românească, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 153-154)

Despre Adrian Alui Gheorghe
Adrian Alui Gheorghe s-a născut la 6 iulie 1958, în Grumăzești, județul Neamț. Absolvent al Facultății de Filologie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași; doctor în filologie din anul 2004 cu teza „Tinerețe fără bătrânețe și sentimentul tragic al timpului”; Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, categoria A, în anul 2010; Cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț din anul 2005. Autor al mai multor cărți de poezie, eseu, teatru, publicistica. Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania in 2001 pentru volumul de poezie Îngerul căzut. Mai multe premii ale Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din Romania pentru poezie, proză, publicistică și eseu. Premiul „Balcanica” al poeților din Balcani, Brăila, 2010 etc. Dintre cărțile publicate: Titanic șvaițer. Momente si schițe ...