De ce avem acum un procent atât de mare de divorțuri?

Căsătorie

De ce avem acum un procent atât de mare de divorțuri?

    • bărbat plecând
      De ce avem acum un procent atât de mare de divorțuri? / Foto: Oana Nechifor

      De ce avem acum un procent atât de mare de divorțuri? / Foto: Oana Nechifor

Tocmai pentru că oamenii își construiesc relațiile fără o temelie solidă. Între ei nu există înțelegere, nu există dragoste adevărată. În majoritatea cazurilor există doar patimă – iar patima se stinge la fel de repede cum a apărut.

Relațiile trupești sunt un început greșit. La bază trebuie să stea relațiile omenești. La început trebuie să-l cunoști pe om cât mai bine, să afli care sunt idealurile și valorile lui, să vezi dacă aveți vederi comune asupra vieții, asupra educării copiilor – căci dacă relația se bazează numai pe satisfacerea poftelor trupești, ea este sortită eșecului.

De ce avem acum un procent atât de mare de divorțuri? Tocmai pentru că oamenii își construiesc relațiile fără o temelie solidă. Între ei nu există înțelegere, nu există dragoste adevărată. În majoritatea cazurilor există doar patimă – iar patima se stinge la fel de repede cum a apărut.

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată: taina dragostei înainte și după căsătorie, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, p. 80)