De unde ne vine ajutorul?
Toate cele ce ne sunt scumpe şi dragi, toate cele pe care le preţuim mai mult să ne hotărâm a le încredinţa în mâinile Mântuitorului şi conştiinţa ni se va uşura.
Când suntem cuprinşi de grija pentru o persoană iubită, care este departe de noi sau pe care nu o putem ajuta, să o lăsăm, cu deplină credinţă, pe seama Celui în Care ne-am pus noi înşine credinţa şi Care o va păzi mult mai bine decât noi.
Suferim deseori în viaţă de neputinţa de a ajuta, de a uşura în vreun fel soarta grea a aproapelui nostru. Ne slăbeşte până şi rugăciunea, ne simţim sleiţi de putere, când s-ar cere să fim gata să ne dăm şi viaţa pentru ajutorarea cuiva. În asemenea clipe să ne amintim de unde îi poate veni ajutor şi mângâiere. Prietenul nostru nu este singur; îl apără Cel a cărui mână este mereu în stare să ajute, să susţină şi să-l aducă la normal pe orice căzut, Cel care va merge să caute oaia cea pierdută şi o va duce la pajişte mănoasă. Toate cele ce ne sunt scumpe şi dragi, toate cele pe care le preţuim mai mult să ne hotărâm a le încredinţa în mâinile Mântuitorului şi conştiinţa ni se va uşura. Ştim că El va păstra comoara pe care I-o vom încredinţa până în ziua când nu va mai fi ameninţată de nicio primejdie.
(Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, p. 227)
Vulturul și cocoșul de țară
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro