Elevii medaliaţi la olimpiadele şi competiţiile naţionale, premiaţi de Biserică

20 Mai 2019 08:46 Educaţie

În ultimii ani a devenit o tradiţie ca, în preajma încheierii cursurilor, elevii care s-au remarcat prin rezultatele excelente obţinute la concursurile şcolare să fie premiaţi de Biserică. Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului susţine excelenţa în educaţie prin premierea elevilor cu rezultate deosebite şi a dascălilor dedicaţi, indiferent de materia pe care aceştia o predau, considerând educaţia o treaptă spre înţelepciune.

Este o realitate că, în judeţul Bacău, cele două instituţii, Biserica şi Şcoala, îşi dau mâna când este vorba de a-i forma pe tineri. Biserica sprijină excelenţa educaţională, deoarece educaţia este rod al creativităţii şi străduinţei omului, în colaborare cu harul dumnezeiesc, spre mai binele pământesc şi mântuirea fiinţei umane.

Buna colaborare dintre instituţiile de învăţământ băcăuane şi Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului devine vizibilă în mod deosebit atunci când Biserica se implică şi susţine elevii şi profesorii cu rezultate merituorii, dar şi la fiecare început de an şcolar, când elevii, în special cei aflaţi în situaţii de risc, sunt binecuvântaţi şi susţinuţi material pentru a-şi continua studiile, în cadrul proiectul eparhial „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi“.

Biserica încurajează tinerii cu rezultate deosebite la faza naţională a olimpiadelor şcolare, dar îşi arată preţuirea şi faţă de şefii de promoţie, care muncesc de-a lungul tuturor anilor de studiu.

Parteneriatul dintre Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău şi Protopopiatul Bacău a făcut din aceaste premieri o tradiţie, expresie a respectului şi preţuirii valorilor din învăţământul băcăuan. Anul acesta, festivitatea de premiere a avut loc la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Bacău, unde, după încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oferit diplome de excelenţă şi premii constând în cărţi, icoane şi bani elevilor care au reprezentat judeţul Bacău, fiind medaliaţi la olimpiadele şi competiţiile naţionale pe discipline în anul şcolar 2018-2019.

Cei 31 de tineri şi 24 de dascăli premiaţi ieri, 19 mai, sunt pătrunşi de „neliniştea cea bună“, ei sunt elevi ce caută, care nu se pot mulţumi doar cu ceea ce lumescul le propune. Au nevoie de mai mult, au nevoie de o cunoaştere sinceră a lui Dumnezeu şi a creaţiei. Sunt tinerii sinceri ce caută adevărul, caută repere sigure, care nu vor să-şi rateze existenţa. Recunoscând aceste valori intrinsece tinerilor olimpici, Biserica, prin Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, a ales să susţină, să promoveze şi să premieze excelenţa în educaţie, fiind în permanenţă alături de profesori şi elevi în activităţile derulate pe întreg parcursul anului şcolar. (Pr. Adrian Alexandrescu, inspector şcolar disciplina religie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău)

Ultimele din categorie