Liceenii care au picat bacalaureatul, chemaţi la meditaţii

Educaţie

Liceenii care au picat bacalaureatul, chemaţi la meditaţii

    • Liceenii care au picat bacalaureatul, chemaţi la meditaţii
      Liceenii care au picat bacalaureatul, chemaţi la meditaţii

      Liceenii care au picat bacalaureatul, chemaţi la meditaţii

Absolvenţii de clasa a XII-a care au fost declaraţi respinşi la examenul de bacalaureat din prima sesiune vor fi pregătiţi suplimentar, de către profesori cu experienţă, în intervalul 23 iulie-18 august, la şase centre din Iaşi, Paşcani şi Hârlău.

Procentul de promovabilitate scăzut înregistrat la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a determinat Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi să ia măsuri, astfel că cei care au picat, dar şi elevii corigenţi care nu au putut susţine examenul pot urma cursuri de pregătire suplimentară în cele şase centre organizate în Iaşi, Paşcani şi Hârlău. Meditaţiile vor fi gratuite şi susţinute de profesori cu experienţă din judeţul Iaşi, în intervalul 23 iulie-18 august, cu scopul de a-i ajuta pe elevii care doresc cu adevărat să promoveze examenul de bacalaureat. „Consideram că un demers conjugat - al şcolii şi al candidaţilor - ar putea conduce la un succes pedagogic, deşi timpul este foarte scurt. Prezenţa susţinută a absolvenţilor la ore de pregătire, interesul, concentrarea, efortul intelectual sunt premise ale unei posibile recuperări a materiei, urmate de promovarea examenului. Avem convingerea că profesorii buni, cu experienţă, cu talent pedagogic ar putea clarifica aspecte, teme, chiar concepte abstracte prin aceste ore de pregătire. Important este ca elevii să se prezinte la cursuri şi să manifeste implicare şi seriozitate“, a arătat prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Potrivit reprezentanţilor ISJ, cadrele didactice vor fi remunerate, de organizarea cursurilor de pregătire ocupându-se inspectorii de specialitate, iar programarea acestora va fi publicată la şcoli, la sediul ISJ şi pe site-ul www.isjiasi.ro.

Pentru a urma cursurile de pregătire, elevii vor trebui să se înscrie la secretariatele şcolilor ori la secretariatul ISJ, optând pentru una sau mai multe materii.

Vor fi ţinute cursuri de pregătire la următoarele centre: Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“ Iaşi, Colegiul „D. Leonida“ Iaşi, Liceul Teoretic „Miron Costin“ Iaşi, Colegiul Economic Administrativ Iaşi, Colegiul Tehnic „Unirea“ Paşcani şi Grupul Şcolar Tehnic Hârlău.