Elevii olimpici la Religie au fost premiați la Huşi

Episcopia Huşilor

Elevii olimpici la Religie au fost premiați la Huşi

Pe 31 mai 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, a avut loc, într-un cadru binecuvântat de Dumnezeu, la Mănăstirea Bujoreni, festivitatea de premiere a elevilor care au participat la olimpiada de Religie, etapa județeană. Delegatul Preasfinţitului Părinte Corneliu a fost Părintele Cosmin Gubernat, consilier cultural-misionar al Episcopiei Huşilor.

Ca în fiecare an, la festivitatea de premiere au fost prezenți elevi și cadre didactice din cele trei zone: Vaslui, Bârlad, Huși. Au fost evidentiați toți participanții – fiecare elev a primit diplomă de participare și un pachet cu cărți  din care își va selecta ceea ce îl reprezintă și îl va forma ca om.

În funcție de rezultatele de la etapa județeană elevii, conform regulamentului olimpiadelor și concursurilor școlare, au primit un premiu I, premiul al II-lea, premiul al III-lea și mențiuni - 10%  din numărul participanților pentru fiecare nivel în parte (clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a). Pe lângă acestea au fost date premii speciale în funcție de medie și de originalitatea abordării subiectului III (compunere/eseu).

„Colegii mei, profesorii de religie, se implică în pregătirea acestor minunați elevi, își rup cu dragoste din timpul lor, pun în sufletele copiilor fărâme din sufletul lor, așa că, în acest an au fost și dumnealor răsplătiți, primind din partea mea o carte, care, cu siguranță, le va folosi în pregătirea viitoarelor generații. Îi felicit pentru dragostea lor pentru elevi și le mulțumesc pentru dăruirea de care dau dovadă! În acest an a fost îmbinat utilul cu plăcutul. Pe lângă premierea în sine s-a evidențiat colaborarea școală-familie-biserică, în activitățile desfășurate după premiere fiind implicați elevi, părinţi și, profesori. Tinerii olimpici de la grupul Sfânta Ecaterina - Bârlad, coordonat, la Bujoreni, de Alexandra Teodora Concită, au implicat colegii din zonele Huși și Vaslui în diferite activități, rezultatul fiind o mai bună comunicare și cunoaștere (la olimpiada propriu zisă, elevii nu au timpul necesar să se cunoască, să împărtășească idei, gânduri, opinii). Tinerii, în societatea actuală se confruntă cu diverse probleme, în acest sens elevii au adresat întrebări părintelui consilier Cosmin Gubernat și părintelui Dan Mereuță, dialogul fiind constructiv, scopul fiind înțelegerea corectă a învățăturilor de credință și o abordare corectă a situațiilor ivite în viață”, a declarat prof. Monica Mocanu Inspector școlar, ISJ Vaslui.                                                             

Alexandra Concită, elevă in clasa a XII-a, ne-a împărtășit din emoțiile ei, spunând: „În urmă cu doar câteva zile, la Mănăstirea Bujoreni din județul Vaslui s-a petrecut ceva extraordinar. Miercuri, pe 31 mai, a avut loc premierea elevilor participanți la faza județeană a Olimpiadei de Religie, eveniment organizat de Inspectoratul Județean Vaslui la inițiativa doamnei inspector Monica Mocanu și cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Corneliu. Mai bine de 70 de participanți au umplut curtea mănăstirii de tinerețe, prospețime și veselie, rugându-se, jucându-se și comunicând. Premierea a început la ora 16.00 și s-a desfășurat în biserica mănăstirii. Părintele Cosmin Gubernat, consilier cultural al Episcopiei Hușilor, a transmis celor prezenți, prin cuvântul de început, câteva gânduri adresate de către Preasfințitul Părinte Corneliu, prin care i-a îndemnat pe tineri să-și păstreze credința nealterată, să nădăjduiască și să iubească la fel cum Hristos ne-a iubit pe noi. Au fost înmânate atât diplome de participare, cât și diplome acordate celor ale căror teze au fost premiate, toate fiind însoțite de premii constând în pachete de cărți. După încheierea festivității de premiere, cei aproximativ 70 de copii și tineri au participat împreună la câteva jocuri de destindere, care le-au readus lumina și zâmbetele pe chipuri, urmând ca părintele consilier să răspundă la întrebările pe care cei dintâi le-au adresat. Dialogul continuu dintre părinți și tineri a trecut dincolo de timp, captând în totalitate atenția participanților. În încheiere, masa de seară a fost servită împreună, în spiritul comuniunii. Pe parcursul celor câteva ore s-au înfiripat prietenii noi și s-au întărit cele deja existente.”

Citește despre: