Episcopia de Bălţi a gratificat elevele de la liceele din Bălţi care au promovat Bacalaureatul 2021 cu nota 10

Consulul General al României la Bălţi a înmânat celor două absolvente diplome de excelenţă şi câte o ie, iar PS Antonie – câte o bursă „Mitropolit Visarion Puiu” în valoare de 850 lei, o Carte de Învăţătură de Credinţă Creştină Ortodoxă şi o carte de rugăciune.

Miercuri, 14 iulie, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a gratificat, împreună cu Excelenţa Sa, Petrişor-Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi, cele două absolvente de la liceele din Bălţi care au obţinut la examenele de Bacalaureat nota 10 – Tatiana Sviriniuc de la IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălţi şi Magdalena Popa de la IP Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Bălţi.

Gratificarea a avut loc la iniţiativa Excelenţei Sale, Petrişor-Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi şi s-a desfăşurat la sediul Consulatului General al României din Bălţi.

Excelenţa Sa şi Preasfinţia Sa, Episcopul de Bălţi au adresat cuvinte de felicitare elevilor, profesorilor şi părinţilor pentru reuşitele remarcabile obţinute la învăţătură de cele două eleve şi le-au urat tinerelor succese la fel de frumoase la instituţiile unde urmează să-şi continue studiile.

Consulul General al României la Bălţi a înmânat celor două absolvente diplome de excelenţă şi câte o ie, iar PS Antonie – câte o bursă „Mitropolit Visarion Puiu” în valoare de 850 lei, o Carte de Învăţătură de Credinţă Creştină Ortodoxă şi o carte de rugăciune. Doamnele directoare Nina Grapa de la IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălţi şi Elena Ungureanu de la IP Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Bălţi, prezente la eveniment, au primit, din partea Excelenţei Sale, buchete de flori.

PS Antonie a remarcat, între altele, că este îmbucurător faptul că una dintre cele două tinere eminente din Bălţi – Tatiana Sviriniuc – a fost, pe parcursul anului de învăţământ 2020-2021, bursiera Episcopiei de Bălţi (timp de 10 luni a primit bursa „Mitropolit Visarion Puiu”).

Doamnele directoare au mulţumit Consulatului General al României din Bălţi şi Episcopiei de Bălţi pentru atenţia acordată tinerii generaţii. Cuvinte de mulţumire au adresat şi domnişoarele absolvente.

Ultimele din categorie