Conferință de toamnă cu preoții din Nord-Estul Italiei

15 Noiembrie 2017 17:21 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Biserica Parohiei „Sfântul Mucenic Bonifatie” din San Bonifacio a găzduit marți, 14 noiembrie, întâlnirea semestrială a preoților din zona de nord-est a Italiei.

La evenimentul organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, au participat clericii din protopopiatele Triveneto I, Triveneto II, Reggio Emilia I și Reggio Emilia II.

Programul zilei a debutat cu Sfânta Liturghie, după care istoricul Adrian Nicolae Petcu a susținut o conferință care a abordat următoarele teme: „Mărturii de spiritualitate în temnițele comuniste – din arhivele persecutorului”, „Arsenie Boca - un duhovnic mai puțin cunoscut” și „Misiunea preoțească în vremea persecuției comuniste”.

„Am vorbit despre cum regimul comunist a restrâns rolul Bisericii în societate. Să ne amintim faptul că, preoților li se interzicea să slujească în spațiul public sau că erau persecutați pentru activitatea lor. De multe ori, cei care s-au opus acestor reglementări au făcut ani grei de pușcărie. Apoi un alt subiect pe care l-am expus a fost despre viața și activitate părintelui Arsenie Boca. Am încercat să conturez o viziune din perspectiva documentelor pe care am avut ocazia să le studiez. Așadar am avut bucuria să constat că părinții care slujesc aici, în nordul Italiei, sunt interesați de trecutul recent al Bisericii noastre și am nădejdea că problemele pe care le-am prezentat vor constitui modele și îndemnuri pentru slujirea pe care ei o întreprind în această parte a Europei”, a spus istoricul Adrian Nicolae Petcu.

Următoarea conferință va avea loc joi, 16 noiembrie, în biserica Parohiei „Izvorul Tămăduirii” – Milano Vest (Rho) și se va adresa clericilor din nord-vestul Italiei.

Ultimele din categorie